Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2606 KJ
- sacharidy
- 62 g
- bílkovina
- 44 g
- tuky
- 20 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 481 mg
- fosfor
- 311 mg
- vápník
- 118 mg
- cholesterol
- 75 mg
- hořčík
- 68 mg
- sodík
- 34 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 400 g kuřecích prsou
- 400 g tagliatelle
- 100 ml smetany 30%
- 200 g čerstvého špenátu listového
- olivový olej
- kousek másla
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 100 g parmazánu
Postup:
-
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny, které vaříme ve vroucí vodě 6 – 8 minut nebo dle návodu na obalu.
-
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky.
-
Česnek a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
-
Špenát omyjeme a osušíme.
-
Na pánvi rozehřejem polovinu olivového oleje s polovinou másla a když je pánev dostatečně rozpálená, vhodíme na ni kousky kuřecího masa a opečeme do zlatova.
-
Maso vyjmeme, dáme zbytek oleje a másla, necháme rozpustit a vložíme cibuli s česnekem a opečeme do sklovata…
- Přihodíme špenát a krátce zprudka zarestujeme.
- Nalijeme smetanu, osolíme a opepříme.
-
Vrátíme maso a společně velmi krátce povaříme, aby špenát zůstal pokud možno zelený.
- Těstoviny vaříme na "skus" neboli ,,al dente,, - ne úplně do měkka.
- Vhodíme je do máčky se špenátem a masem a promícháme.
- Hustotu omáčky můžeme redukovat přidáním vody, ve které jsme vařili těstoviny.
- Podáváme posypané parmazánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Kuskus se zeleninou
Holandský řízek
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.