Fazolová polévka s klobáskou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2454 KJ
- sacharidy
- 69 g
- bílkovina
- 25 g
- tuky
- 22 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 427 mg
- fosfor
- 177 mg
- vápník
- 80 mg
- hořčík
- 64 mg
- železo
- 21 mg
- cholesterol
- 11 mg
- mangan
- 3 mg
- sodík
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 0,7 l vývaru z uzených kostí
- 300 g barevných fazolí
- 200 g paprikové klobásky
- 50 g sádla
- 50 g hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- mletý pepř
- majoránka
- sůl
Postup:
- Fazole necháme namočené ve studené vodě cca 4 hodiny. Můžeme vařit i bez namáčení, nicméně podstatně prodloužíme dobu varu.
- Vaříme do měkka. Solíme až těsně před koncem vaření.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme polovinu česneku, ovšem o něco později, aby se nespálil.
- Přisypeme mouku a připravíme jíšku.
- Zalijeme: pokud je horká, tak studeným uzeným vývarem, pokud je studená, tak teplým (můžeme samozřejmě použít vodu, ovšem chuť při použití vývaru je podstatně lepší). Je to důležité, jinak se dělají hrudky.
- Dobře rozšleháme, přivedeme na středním ohni k varu a necháme vařit min 20 minut.
- Minutu před koncem varu přidáme nakrájenou paprikovou klobásku (můžeme napřed lehce opéct na pánvi) a společně povaříme zbylých 5 – 10 minut.
- Na závěr fazole zcedíme – ne úplně, tochu vody necháme a společně vlijeme do polévky.
- Dochutíme majoránkou, pepřem a zbytkem česneku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hrachová kaše s uzeným masem
Mac and cheese
Gnocchi se sušenými rajčaty
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.