Holandský řízek
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1926 KJ
- tuky
- 40 g
- bílkovina
- 22 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- sacharidy
- 1 g
- draslík
- 448 mg
- vápník
- 300 mg
- fosfor
- 257 mg
- cholesterol
- 128 mg
- sodík
- 99 mg
- hořčík
- 62 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 200 g mletého bůčku
- 200 g mleté plece
- 100 g goudy (45% eidam)
- 100 ml vody
- trocha hladké mouky
- trocha strouhanky
- vejce
- olej
- trocha petrželové naťi
- pepř
- sůl
Postup:
- Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, pepřem, solí a nasekanou petrželovou natí, přidáme vodu a pečlivě vymícháme.
- Obalíme v trojobalu (klasicky v pořadí hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka).
- Smažíme v dostatečném množství oleje do zlatova.
- V případě, že jsou již do zlatova, ale uprostřed stále syrové, můžeme dát na pár minut do trouby na dodělání při 160°C.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuře na paprice se špeclemi
Quiche de Lorraine
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Hrachová kaše s uzeným masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.