Quiche de Lorraine
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4448 KJ
- tuky
- 79 g
- sacharidy
- 52 g
- nasycené mastné kyseliny
- 35 g
- bílkovina
- 34 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 522 mg
- draslík
- 402 mg
- fosfor
- 395 mg
- cholesterol
- 289 mg
- vápník
- 142 mg
- hořčík
- 54 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 125 g másla
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- 4 vejce
- 2 cibule
- 1 pórek
- 200 g slaniny
- 250 ml smetany 30%
- 250 ml mléka
- 200 g tvrdého sýru ( ementál, gouda)
Těsto:
náplň:
Postup:
- Z mouky, másla a jednoho žloutku, vypracujeme těsto, které lehce osolíme. Necháme přikryté nejméně půl hodiny odpočinout.
- Těsto vyválíme na cca 2 - 3 mm a dáme do vroubkované formy. Okraje těsta přimáčkneme na okraj formy a tím je odstraníme. Propícháme těsto vidličkou, přikryjeme pečícím papírem a nasypeme na něj fazoli nebo hrách. To zabrání tomu, aby se nám těsto v troubě při pečení nezvedalo. Pečeme 10 – 12 minut na 180 °C do zlatova.
- Mezitím si připravíme náplň do misky vyklepneme dvě celá vejce a dva žloutky. Zalijeme smetanou a mlékem, přidáme špetku muškátového oříšku a špetku pepře. Velmi zlehka osolíme, budeme dávat na koláč sýr a slaninu a obě tyto suroviny jsou poměrně slané.
- Slaninu nakrájíme na nudličky a na rozehřáté pánvi ji začneme zvolna opékat. Až pustí trochu tuku, přidáme nakrájenou cibuli a pórek – na proužky – a necháme zesklovatět.
- Na vychladnutý korpus naneseme vrstvu slaniny společně s cibulí a pórkem, posypeme nastrouhaným nebo na kostičky nakrájeným sýrem a zalijme smetanou s vejci.
- Vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme ještě zhruba 20minut.
- Podáváme třeba jen se salátkem anebo i jen tak. Tento koláč je výborný i studený.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Karotkový krém se zázvorem
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Bílý (toastový) chléb
Plněná máslová dýně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.