Kuře na paprice se špeclemi
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2486 KJ
- tuky
- 47 g
- sacharidy
- 37 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- bílkovina
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 60 mg
- draslík
- 26 mg
- fosfor
- 25 mg
- vápník
- 11 mg
- hořčík
- 6 mg
- sodík
- 4 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 1 l kuřecího vývaru (nebo vody)
- 100 g másla
- 100 g zakysané smetany
- 100 ml sladké smetany
- 80 g hladké mouky
- 50 ml oleje
- 3 červené papriky čerstvé
- 3 kávové lžičky sladké papriky mleté
Postup:
- Z celého kuřete odkrojíme prsa a stehna, skelet a křídla použijeme třeba na vývar.
- V kastrolu rozehřejeme olej a osolená a opepřená kuřecí prsa a stehna na něm opečeme, kůží dolů do zlatova.
- Maso vyjmeme, přihodíme polovinu másla a necháme rozpustit.
- Mezitím si nakrájíme cibuli i papriku na zhruba stejné kostičky a vhodíme do rozpuštěného másla.
- Společně restujeme na mírném ohni do skleněna. Tuk s máslem přecedíme z kastrolu do menšího kastrolku a odložíme zatím stranou.
- K opečené paprice a cibuli ještě přisypeme mletou papriku, promícháme a vložíme maso zpět do kastrolu.
- Zalijeme 2/3 horkého vývaru a pomalu dusíme pod pokličkou do měkka (prsa budou hotová dříve, tak se mohou vytáhnout)
- Měkké maso vyjmeme, vývar zredukujeme do potřebné chuti.
- Mezitím si do vycezeného tuku, na kterém jsme restovali papriku s cibulí, nasypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
- Tu rozšleháme ve zbytku studeného vývaru a vlijeme do omáčky.
- Dvacet minut zvolna povaříme. Na konec do omáčky nalijeme sladkou i zakysanou smetanu, dobře rozmixujeme a odděláme z ohně. Můžeme ještě propasírovat přes jemné sítko.
- Podáváme se špeclemi, těstovinami nebo knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Lívance s jablky a zakysaným krémem
Dýňový krém
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.