Kuře na zelí
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2440 KJ
- sacharidy
- 58 g
- bílkovina
- 56 g
- tuky
- 11 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 2 g
- sodík
- 1,245 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 417 mg
- vápník
- 211 mg
- fosfor
- 143 mg
- hořčík
- 50 mg
- cholesterol
- 15 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 4 plátky slaniny
- 600 g kysaného zelí
- 500 g houskového knedlíku
Postup:
- Na spodek pekáče poklademe kysané zelí. Pokud je málo šťavnaté, podlejeme ho hrníčkem vody - nemusí být ale ve vodě utopené.
- Na zelí položíme 4 porce kuřete. Každé stehýnko pokryjeme plátkem slaniny. Nesolíme, slanina sama o sobě je dostatečně slaná, aby ochutila porci kuřete. A protože slanina i kůžička z kuřete vytvoří při pečení dostatečný omastek, není ani nutné na kuře dávat plátek másla.
- Pekáč vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů asi 45 minut. Můžeme v polovině doby zkontrolovat, zda se při pečení nevypekla všechna šťáva a případně kuře ještě podlít trochou vody.
- Podáváme s ohřátým knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hachis parmentier
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Pesto z naložených, sušených rajčat
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.