Bulgur s žampiony a celerovými chipsy

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy - zajímavé, snadné na přípravu, lehké jídlo nejen pro vegetariány

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1526 KJ
sacharidy
46 g
tuky
13 g
vláknina
13 g
bílkovina
10 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
draslík
1,048 g
lepek
1 g
fosfor
256 mg
vápník
171 mg
sodík
84 mg
hořčík
63 mg
cholesterol
30 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g bulguru
  • 1 celer
  • 400 g žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • citron
  • olivový olej
  • 50 g másla
  • trochu zelené petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Bulgur si uvaříme v cca půl litru osolené vody aai 5 minut. Potom přikryjeme pokličkou a necháme deset minut odstát.
  2. Následně odkryjeme a promícháme s polovinou másla.
  3. Mezitím si na zbytku másla s pár kapkami oleje zpěníme nasekaný česnek se snítkou tymiánu (můžeme použít i sušený). Jen do sklovata.
  4. Přidáme žampiony, překrájené na polovinu, menší můžeme nechat vcelku.
  5. Orestujeme do zlatova, osolíme, opepříme a zakápneme citronem.
  6. Nakonec přidáme nasekanou petržel.
  7. Celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které opečeme na pánvi dozlatova. Osolíme a přemístíme na ubrousek, který nám odsaje přebytečný tuk.
  8. Bulgur servírujeme s žampiony a dozlatova upečenými, křupavými plátky celeru.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.