Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1526 KJ
- sacharidy
- 46 g
- tuky
- 13 g
- vláknina
- 13 g
- bílkovina
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,048 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 256 mg
- vápník
- 171 mg
- sodík
- 84 mg
- hořčík
- 63 mg
- cholesterol
- 30 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g bulguru
- 1 celer
- 400 g žampionů
- 1 stroužek česneku
- tymián
- citron
- olivový olej
- 50 g másla
- trochu zelené petrželky
- sůl
- pepř
Postup:
- Bulgur si uvaříme v cca půl litru osolené vody aai 5 minut. Potom přikryjeme pokličkou a necháme deset minut odstát.
- Následně odkryjeme a promícháme s polovinou másla.
- Mezitím si na zbytku másla s pár kapkami oleje zpěníme nasekaný česnek se snítkou tymiánu (můžeme použít i sušený). Jen do sklovata.
- Přidáme žampiony, překrájené na polovinu, menší můžeme nechat vcelku.
- Orestujeme do zlatova, osolíme, opepříme a zakápneme citronem.
- Nakonec přidáme nasekanou petržel.
- Celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které opečeme na pánvi dozlatova. Osolíme a přemístíme na ubrousek, který nám odsaje přebytečný tuk.
- Bulgur servírujeme s žampiony a dozlatova upečenými, křupavými plátky celeru.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Puding z tapioky
Veganské minestrone
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.