Šťavnatá krkovička s kořenovou zeleninou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 75 minut
Šťavnatá krkovička s kořenovou zeleninou - rýchlý oběd, který snadno připravíte, a úspěch je zaručen

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2729 KJ
bílkovina
54 g
sacharidy
47 g
tuky
26 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
6 g
cukry
5 g
draslík
1,126 g
vápník
148 mg
fosfor
143 mg
cholesterol
120 mg
sodík
116 mg
hořčík
77 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • 600 g brambor
  • 250 ml masového vývaru
  • 3 cibule
  • 3 mrkve
  • 50 g petržele
  • Celer
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • Kmín
  • Pepř
  • Sůl

Postup:

  1. Nejdříve si oloupeme a nahrubo nakrájíme cibuli a dáme na dno zapékací mísy.
  2. Maso omejeme, po celé ploše osolíme, opepříme a okmínujeme.
  3. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, které dáme kolem masa. Jemě osolíme. Zalejeme vývarem a dáme do rozehřáté trouby na 220 stupňů 15 minut a potom přikryjeme a dále pečeme na 190 stupňů dalších 40 minut.
  4. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k masu.
  5. Pečeme přiklopené ještě 20 minut.
  6. Vše v jednom hrnci, bez hlídání. Máme hotovo, nazdobíme na talíř a podáváme. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.