Šťavnatá krkovička s kořenovou zeleninou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2729 KJ
- bílkovina
- 54 g
- sacharidy
- 47 g
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 6 g
- cukry
- 5 g
- draslík
- 1,126 g
- vápník
- 148 mg
- fosfor
- 143 mg
- cholesterol
- 120 mg
- sodík
- 116 mg
- hořčík
- 77 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovičky
- 600 g brambor
- 250 ml masového vývaru
- 3 cibule
- 3 mrkve
- 50 g petržele
- Celer
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- Kmín
- Pepř
- Sůl
Postup:
- Nejdříve si oloupeme a nahrubo nakrájíme cibuli a dáme na dno zapékací mísy.
- Maso omejeme, po celé ploše osolíme, opepříme a okmínujeme.
- Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, které dáme kolem masa. Jemě osolíme. Zalejeme vývarem a dáme do rozehřáté trouby na 220 stupňů 15 minut a potom přikryjeme a dále pečeme na 190 stupňů dalších 40 minut.
- Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k masu.
- Pečeme přiklopené ještě 20 minut.
- Vše v jednom hrnci, bez hlídání. Máme hotovo, nazdobíme na talíř a podáváme. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.