Jižanské smažené kuře
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2170 KJ
- tuky
- 51 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- sacharidy
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- vápník
- 43 mg
- hořčík
- 19 mg
- fosfor
- 17 mg
- draslík
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce kajenského pepře
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- mletý pepř
- sůl
- 250 ml kefíru
- 200 ml oleje na smažení
- trocha hladké mouky
- trocha mleté sladké papriky
Na maso
Na obalení:
Postup:
- Kuře vykostíme a nakrájíme na jednotlivé porce.
-
V míse promícháme mletou papriku, kajenský pepř a sušený česnek, mletý pepř a sůl. V této směsi obalíme porce kuřete a přidáme lžíci dijonské hořčice..a opět dobře promícháme..necháme nejméně půl hodiny odležet.. potom maso zalijeme kefírem, promícháme a necháme ještě chvíli proležet.
- Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a kajenským pepřem. V této směsi obalíme marinované kusy kuřete, které necháme trochu okapat z kefíru a smažíme ve větším množství oleje zprudka dozlatova.
- Poté vložíme na 10 – 15 minut do trouby na 160 °C dle velikosti nakrájených kousků.
- Podáváme třeba se salátem, popřípadě nějakým dipem ze zakysané smetany.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Penne Putanesca
Penne all’a Amatriciana
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.