Bavorské vdolečky
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2283 KJ
- sacharidy
- 101 g
- cukry
- 30 g
- bílkovina
- 14 g
- tuky
- 8 g
- draslík
- 4,211 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 410 mg
- vápník
- 292 mg
- hořčík
- 273 mg
- sodík
- 24 mg
- cholesterol
- 21 mg
- železo
- 11 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 200 ml mléka
- 100 g cukru krystal
- 50 g másla
- 20 g droždí
- sůl
- citronová kůra
- trocha rumu
- 200 g povidlí
- 200 g tvarohu (měkký)
Postup:
- Z vlažného mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek.
- Přidáme mouku, rozpuštěné máslo, špetku soli, lehoučce rumu a citronové kůry a vypracujeme hladké těsto.
- Necháme vykynout.
- Těsto rozválíme na plát silný 1 cm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 5-6 cm (třeba sklenicí na pivo).
- Do každého kolečka uděláme malý důlek.
- Necháme opět někde na teple vykynout a pak smažíme dozlatova, důlkem dolů v dostatečném množství rozpáleného oleje.
- Přendáme na papírový ubrousek, osušíme od oleje.
- Nahoru dáme lžičku povidel a měkkého tvarohu, do kterého přimícháme trochu cukru.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.