Kachna na víně

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 720 minut
Vaření: 120 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4453 KJ
tuky
95 g
mononenasycené mastné kyseliny
50 g
bílkovina
38 g
nasycené mastné kyseliny
33 g
sacharidy
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
644 mg
fosfor
401 mg
cholesterol
287 mg
sodík
203 mg
hořčík
42 mg
vápník
38 mg
zinek
5 mg
železo
5 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • kachna
  • 100 g másla
  • Celý pepř ( 5 kuliček)
  • 3 hřebíčky
  • 1/2 bobkového listu
  • tymián
  • cibule
  • 2 dl bílého vína

Postup:

  1. Očištěnou a vykuchanou kachnu dáme do pekáče, osolíme, polijeme vínem a necháme přes noc naloženou v bílém víně.
  2. Druhý den víno slijeme (později ho použijeme na podlévání při pečení) a kachnu dáme péct na másle dochucenou kořením a plátky cibule.
  3. Během pečení podléváme vínem, ve kterém byla kachna naložená přes noc. Pečeme při 200 stupních nejprve asi 40 minut přiklopenou druhým pekáčem, potom kachnu otočíme a pečeme dalších asi 40 minut odkrytou.
  4. Když je upečená do měkka, vyjmeme ji a šťávu zahustíme moukou. Omáčku ještě pár minut povaříme.
  5. Takto připravenou kachnu můžeme podávat s rýží nebo opečenými bramborami a kompotem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.