Kachna na víně
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4453 KJ
- tuky
- 95 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 50 g
- bílkovina
- 38 g
- nasycené mastné kyseliny
- 33 g
- sacharidy
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 644 mg
- fosfor
- 401 mg
- cholesterol
- 287 mg
- sodík
- 203 mg
- hořčík
- 42 mg
- vápník
- 38 mg
- zinek
- 5 mg
- železo
- 5 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- kachna
- 100 g másla
- Celý pepř ( 5 kuliček)
- 3 hřebíčky
- 1/2 bobkového listu
- tymián
- cibule
- 2 dl bílého vína
Postup:
- Očištěnou a vykuchanou kachnu dáme do pekáče, osolíme, polijeme vínem a necháme přes noc naloženou v bílém víně.
- Druhý den víno slijeme (později ho použijeme na podlévání při pečení) a kachnu dáme péct na másle dochucenou kořením a plátky cibule.
- Během pečení podléváme vínem, ve kterém byla kachna naložená přes noc. Pečeme při 200 stupních nejprve asi 40 minut přiklopenou druhým pekáčem, potom kachnu otočíme a pečeme dalších asi 40 minut odkrytou.
- Když je upečená do měkka, vyjmeme ji a šťávu zahustíme moukou. Omáčku ještě pár minut povaříme.
- Takto připravenou kachnu můžeme podávat s rýží nebo opečenými bramborami a kompotem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.