Kuřecí roláda
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1843 KJ
- bílkovina
- 37 g
- tuky
- 23 g
- sacharidy
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- cukry
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 478 mg
- fosfor
- 293 mg
- vápník
- 268 mg
- sodík
- 257 mg
- cholesterol
- 235 mg
- hořčík
- 50 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 600 g kuřecí prsa
- 100 g másla
- sůl
- 3 rohlíky
- 30 g slaniny
- 100 g šunky
- 100 g kuřecí játra
- 2 vejce
- Trochu petrželky
- sůl
- muškátový oříšek
- 0,75 l mléka
Nádivka:
Postup:
- Připravíme si nádivku.
- Rohlíky nakrájíme na kolečka a přelijeme vařícím mlékem. Místo mléka můžeme použít vývar, pokud ho máme uvařený. Změklé rohlíky rozmačkáme vidličkou.
- Přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu a šunku nebo uzené maso a rozmačkaná játra. K rozmělnění jater je možné použít obyčejný lis na česnek.
- Do směsi rozmícháme vejce. Posolíme, okořeníme a ochutíme nasekanou petrželkou. Pokud je nádivka příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
- Chceme-li mít nádivku více nadýchanou, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme do směsi, bílky nejprve ušleháme na tuhý sníh a potom jej zlehka zapracujeme do směsi.
- Kuřecí roládu můžeme udělat několika způsoby.
- Maso podélně rozkrojíme a tak dostaneme tenčí plátky kuřecího.
- Buď se nám podaří roládu sbalit a převázat špagátem, nebo k vytvarování rolády použijeme alobal a upečeme ji v něm.
- Alobal si rozložíme na plech, pomastíme jej a poklademe na něj vrstvu kuřecího masa tak, aby mezi jednotlivými plátky nebyly mezery. Maso posolíme.
- Na střed naneseme nádivku a zabalíme ji do plátků masa. Alobal nám pomáhá při tvarování rolády a k uzavření konců, aby nádivka z rolády nevytekla.
- Pečeme na 200 stupňů Celsia asi 40 - 50 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zapečené těstoviny trochu jinak
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.