Zapečené těstoviny trochu jinak
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2571 KJ
- sacharidy
- 51 g
- tuky
- 36 g
- bílkovina
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 429 mg
- fosfor
- 232 mg
- cholesterol
- 171 mg
- draslík
- 144 mg
- vápník
- 144 mg
- hořčík
- 41 mg
- zinek
- 4 mg
- železo
- 3 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 300 g těstovin (penne, fusilli, farfalle atp.)
- 200 g uzeného masa (bůček nebo koleno)
- 2 polévkové lžíce černých oliv (bez pecek)
- 5 sušených rajčat
- malá cuketa
- 5 vajec
- 1 dcl smetany na vaření
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- koření (do vaječné směsi dle chuti - zde bazalka, červená paprika, pepř, grilovací koření na zeleninu)
- Do dostatečného množství vody vložte uzené maso. Přidejte lžíci soli, bobkový list a nové koření. Maso vařte cca. 45 minut (záleží na typu uzeného) do úplného změknutí.
- Maso vyndejte a nechejte vychladnout alespoň do pokojové teploty, abyste je mohli nakrájet na drobné kousky. Nevyhýbejte se využítí i tučnějších kousků - při zapékání se vypečou a těstoviny nebudou suché.
- Uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny odstavte a prolejte proudem studené vody, aby se neslepily.
- Nadrobno nakrájejte černé olivy, sušená rajčata a cuketu.
- Ve velké míse promíchejte těstoviny, maso a nakrájenou zeleninu. Směs vsypte do zapékací mísy, přikryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na 180°.
- V míse rozšlehejte vajíčka s kořením a smetanou. Po 10 minutách zapékání těstoviny vyndejte a důkladně přelijte vaječnou směsí.
- Pečte dalších cca 20 minut do zlatova. Kontrolujte, zda-li je vajíčko dostatečně tuhé. Servírovat můžete klasicky s kyselou okurkou. Báječně chutnají i postudenu.
Tento recept je krásně jednoduchý a lze ho připravit i jako bezmasý. Díky sušeným rajčatům a olivám je chuť dostatečně výrazná a vyhnete se tak nejčastější chybě tohoto typu jídla - a to, že je příliš plané. Cuketa dodá potřebnou šťavnatost.
Další častou chybou je také nedostatečné zapečení. Těstoviny chutnají báječně, když jsou pevně spojené vaječnou směsí a dozlatova opečené - ne jen ohřáté. Tak je s pečením neodbývejte. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Telecí dušené na hrubozrné hořčici
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Hráškový krém
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.