Vepřová roláda
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1592 KJ
- bílkovina
- 29 g
- tuky
- 25 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- sacharidy
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- fosfor
- 133 mg
- sodík
- 132 mg
- draslík
- 129 mg
- vápník
- 77 mg
- cholesterol
- 66 mg
- hořčík
- 28 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 400 g vepřové kotlety
- sůl
- 200 g vepřového boku
- 1 rohlík
- 100 ml mléka
- sůl
- 0,5 lžičky zázvoru
- mletá paprika
- 1 vejce
Nádivka:
Postup:
- Připravíme si nádivku.
- Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme v mléce. Změklý rohlík vymačkáme.
- Bůček umeleme a přidáme k rohlíku.
- Do směsi rozmícháme vejce. Posolíme a okořeníme. Podle chuti můžeme přidal špetku pepře a lžičku hořčice. Pokud je nádivka příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
- Roládu můžeme udělat několika způsoby.
- Maso nakrájíme na tenčí plátky a naklepeme.
- Buď se nám podaří roládu sbalit a převázat špagátem, nebo k vytvarování rolády použijeme alobal a upečeme ji v něm.
- Alobal si rozložíme na plech, pomastíme jej a poklademe na něj vrstvu masa tak, aby mezi jednotlivými plátky nebyly mezery. Maso posolíme.
- Na střed naneseme nádivku a zabalíme ji do plátků masa. Alobal nám pomáhá při tvarování rolády a k uzavření konců, aby nádivka z rolády nevytekla.
- Pečeme na 200 stupňů Celsia déle než hodinu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.