Králík na smetaně
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2748 KJ
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 40 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- sacharidy
- 14 g
- cukry
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 262 mg
- draslík
- 240 mg
- cholesterol
- 170 mg
- vápník
- 161 mg
- fosfor
- 134 mg
- hořčík
- 68 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 600 g králičí zadní
- 100 g slaniny
- 80 g másla
- 500 ml zakysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 0,5 celeru
- špetka zázvoru
- 3 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1/2 bobkového listu
- sůl
Postup:
- Králičí maso naporcujeme a prošpikujeme slaninou.
- Na másle a zbytku slaniny osmahneme zeleninu do červena, osmahneme i králíka. Podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a podusíme do měkka.
- Až je maso hotové, králíka vybereme. Ze šťávy odstraníme kuličky pepře, nového koření a bobkový list a zbytek zeleniny rozmixujeme. Omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku. Omáčku ještě pět minut povaříme.
- Vrátíme králíka do omáčky a prohřejeme. Podáváme například s bramborovými kroketami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganský teplý quinoový salát
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Tvarohové knedlíky s jahodami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.