Kuře na paprice
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1252 KJ
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- sacharidy
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- bílkovina
- 3 g
- cukry
- 3 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 48 mg
- draslík
- 31 mg
- fosfor
- 17 mg
- vápník
- 8 mg
- hořčík
- 6 mg
- sodík
- 4 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 80 g másla
- 1 cibule
- 250 ml kysané smetany
- 40 g hladké mouky
- sůl
- 2 lžičky sladké papriky
Postup:
- Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Krátce osmahneme i porce kuřete a jakmile pustí šťávu, můžeme přidat mletou papriku.
- Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Nenecháme vodu příliš vysmahnout, aby paprika nezhořkla. Také dbáme na to, aby zůstalo v hrnci dost vody na omáčku.
- Když je maso hotové, vyjmeme ho z kastrolu a ze šťávy vytvoříme omáčku. Zahustíme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.
- Podáváme s kynutou knedlí nebo těstovinami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Losos Gravlax
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Citronovo-levandulové muffiny
Pečené vepřové maso se špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.