Losos Gravlax
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1119 KJ
- sůl
- 97 g
- sacharidy
- 32 g
- cukry
- 32 g
- bílkovina
- 25 g
- tuky
- 3 g
- cholesterol
- 60 mg
- draslík
- 30 mg
- vápník
- 18 mg
- fosfor
- 8 mg
- hořčík
- 4 mg
Ingredience
- 800 g filetu z lososa s kůží
- 200 g třtinového cukru
- 600 g mořské soli hrubé
- čerstvý kopr
Postup:
- Kopr nasekáme na jemno, smícháme se solí a cukrem.
- Dno pekáčku vysypeme větší částí směsi a položíme lososa kůží nahoru.
- Zasypeme zbytkem směsi, přikryjeme třeba pečícím papírem nebo fresh folií, zatížíme například sáčkem s rýží nebo luštěninami.
- Dáme do ledničky na dva dny - minimálně na 24 hodin.
- Po vytáhnutí z lednice odstraníme z ryby sůl a krájíme na tenké plátky.
- Podáváme třeba s hořčičnou omáčkou nebo creme fraiche a bílým pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Gnocchi se sušenými rajčaty
Tartar z lososa
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.