Houbové lasagne
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1883 KJ
- tuky
- 31 g
- sacharidy
- 23 g
- bílkovina
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 237 mg
- vápník
- 44 mg
- draslík
- 41 mg
- cholesterol
- 38 mg
- hořčík
- 32 mg
- sodík
- 2 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400g lasagne
- 400g houby ( ideálně lesní )
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 100 g parmazánu (strouhaný)
- 200ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
Postup:
- Houby očistíme a naklrájíme na plátky. V receptu udávám lesní houby, ovšem můžeme použít i hlívu nebo žampiony. Ale lesní houby dodají pokrmu úžasnopu chuť a vůni.
- Na lžíci másla je na rozpálené pánvi rychle, dozlatova orestujeme, osolíme, opepříme a odděláme z pánve stranou.
- Přidáme ještě kousek másla a hladkou mouku a připravíme si jíšku. Tu zalijeme chladným vývarem, popřípadě vodou(ale vývar je vždy lepší), rozšleháme a necháme provařit nejméně 5 - 10 minut.
- Vrátíme zpět houby, přidáme i smetanu a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem a nasekanými bylinkami.
- Na dno pekáčku nanaeseme vrstvu houbového ragů, posypeme troškou sýru a položíme plátek lasagní. Vrstva opakujeme až jich máme 5 - 6.
- Nahoru ještě nasypeme silnější vrstvu sýra a dáme zapéci do vyhřáté trouby na 170 °C na cca 25 minut. Na posledním pár minut můžeme zvednout teplotu, aby nám lasagne krásně zezlátli.
- Podáváme například s malým salátkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kreolské kuře
Plněná máslová dýně
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Pečené vepřové maso se špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.