Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3545 KJ
- sacharidy
- 86 g
- bílkovina
- 41 g
- tuky
- 38 g
- cukry
- 12 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 244 mg
- fosfor
- 140 mg
- vápník
- 86 mg
- hořčík
- 53 mg
- sodík
- 32 mg
- cholesterol
- 14 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 4 mg
Ingredience
- 600g tilápie
- 4 větší mrkve
- 1 cibule
- 40g zázvoru
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 800ml kuřecí vývar
- 100g čočka Beluga
- 100g červená čočka
- 100g cizrna
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 3 lžíce medu
- 1 citron
- sůl
- pepř
Postup:
- Luštěninové ragů :Cizrnu namočíme přes noc do studené vody.
- Namočenou cizrnu uvaříme do měkka, osolíme ji až na závěr.
- Jednu mrkev a cibuli nakrájíme na drobounké kostičky, můžeme i nastrouhat na hrubo na struhadle.
- V kastrolku rozehřejeme trošku olivového oleje a kousek másla, mrkev a cibuli orestujeme do zlatova.
- Přisypeme černou čočku beluga, chvilku společně ještě zarestujeme a přilijeme bílé víno. Zamícháme a necháme chvilku odvařit alkohol a můžeme přilít polovinu vývaru.
- Čočku uvaříme do měkka.
- Červenou čočku zalijeme horkým vývarem a krátce povaříme také do měkka. U červené čočky to bude trvat jen chviličku.
- Obě čočky smícháme i s uvařenou cizrnou, dochutíme pepřem, solí, vinným octem, šťávou z poloviny citronu a lžičkou medu.
- Karotkové pyré: Mrkev oloupeme a překrájíme na silnější kolečka. Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky popřípadě nastrouháme.
- Na lžíci másla krátce orestujeme zázvor, přidáme nakrájenou mrkev a vše chviličku opékáme. Zalijeme trochou vývaru a vaříme do měkka.
- Až je mrkev měkká, vymáčkneme do ní citron, přidáme lžičku medu a kousek másla a vše rozmixujeme tyčovým mixerem na kaši.
- Dochutíme solí a podle chuti můžeme přidat ještě trochu vinného octa nebo medu. Musí nám to prostě chutnat.
- Rybu opečeme na pánvi na pár kapkách olivového oleje z obou stran dozlatova - 3 - 4 minutky z každé strany. Před koncem přidáme kousek másla a až začne pěnit, několikrát s ním rybu přelijeme. Snažíme se rybu ,, nepřetáhnout,, tedy neopékat příliš dlouho, aby nebyla vysušená.
- Servírujeme s luštěninovým ragů a karotkovým pyré.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Valašská kyselice
Exotická polévka z řepy
Tahini cookies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.