Sekaná
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 889 KJ
- bílkovina
- 21 g
- tuky
- 11 g
- sacharidy
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 87 mg
- vápník
- 76 mg
- cholesterol
- 74 mg
- sodík
- 60 mg
- draslík
- 54 mg
- hořčík
- 38 mg
- železo
- 16 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 4 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- majoránka
- Trochu strouhanky
Postup:
- Rohlík nakrájíme na kolečka a necháme rozmočit v mléce. Jiné chuti sekané dosáhneme, když místo rohlíku použijeme krajíc chleba. Ten můžeme máčet i ve vodě místo v mléce.
- Maso pomeleme. Na sekanou vybíráme maso, které není úplně libové, bez kousku tuku, protože taková sekaná by byla příliš suchá. Nejlépe se hodí vepřová krkovice nebo plec.
- Pomleté maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, sůl, pepř a majoránku. Rohlíky vymačkáme a přidáme k masu. Směs důkladně prohněteme.
- Ze směsi vytvarujeme šišku, kterou dáme do pekáče. Šišku posypeme strouhankou ze všech stran a podlijeme malým množstvím vody.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi hodinu. První polovinu doby přiklopíme sekanou druhým pekáčem, aby se maso dobře propeklo. Druhou polovinu doby necháme pekáč odkrytý, aby se na sekané vytvořila křupavá kůrka.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Mascarpone s jahodami
Rizoto s liškami
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Snídaňová jáhlová kaše
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.