Kuřecí kousky se zeleninovými hranolky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1079 KJ
- bílkovina
- 37 g
- tuky
- 8 g
- sacharidy
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 108 mg
- vápník
- 94 mg
- cholesterol
- 87 mg
- fosfor
- 34 mg
- hořčík
- 27 mg
- sodík
- 25 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsíček
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 1 cuketa
- 2 kedlubny
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička sojové omáčky
Postup:
- Nejdříve si očistíme, omejeme a nakrájíme na plátky maso.
- Na rozpálený olej přidáme cibulku nakrájenou na měsíčky a osmažíme do sklovata. Poté přihodíme maso, které jemně osolíme, opepříme a přidáme sojovou omáčku.
- Jakmile nám maso po všech stranách zbělá (to je známka toho, že maso je propečené) - cca 10 minut - maso vyndáme a dáme restovat na výpek kedlubnu, mrkev a po cca 2 minutách přidáme na další 2 minuty cuketu a dochutíme.
- Maso dáme zpět a jen prohřejeme.
- Kdo by nechtěl jenom zeleninu, můžeme podávat s americkými brambory nebo hranolky upečenými na sucho v troubě.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Fettuccine s omáčkou Alfredo
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Základní kváskový chléb
Rizoto s liškami a hráškem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.