Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2726 KJ
- sacharidy
- 70 g
- tuky
- 31 g
- bílkovina
- 20 g
- vláknina
- 19 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 17 g
- cukry
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 681 mg
- fosfor
- 262 mg
- hořčík
- 152 mg
- vápník
- 148 mg
- sodík
- 17 mg
- zinek
- 3 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 120 g jemných ovesných vloček s klíčky
- 400 ml studené vody
- 2 čajové lžičky sušeného kokosu
- 2 lžíce karobu (dostatečně kaši osladí a přitom má tak málo kalorií)
- 1 banán
- 1/2 manga
- kousek 60% hořké čokolády
- hrst mandlí
Příprava
- Už před spaním myslete na vaši snídani - na dvě porce jednoduše do 2 misek vsypejte hrnek vloček (do každé) a zalejte jej stejným poměrem studené vody.
- Důkladně zamíchejte, přiklopte misky např. talířkem, aby směs neoschla a nechejte do rána odstát.
- Ráno vločky promíchejte a dozdobte dle chuti. Variant je nespočet, pro inspiraci přikládám mou oblíbenou exotickou kombinaci.
Kompozice
- Do vloček vmíchám lžíc karobu a trochu kokosu.
- Banán nakrájím na půlkolečka.
- Půl manga nakrájím na malé kousky.
- Čokoládu a mandle nasekám nadrobno.
- Kaši tímto nazdobím a podávám.
Tím, že necháte vločky namočené přes noc, dochází k jejich fermentaci - při jejich konzumaci je pak pro tělo mnohem jednodušší vzít si z nich to nejlepší. Významně prospívá zažívání a co víc - vločky získají samy od sebe báječnou, jemně oříškovou chuť! Rozhodně je to chuťově velký rozdíl opoti obyčejným, v mléce rozblemcaným vločkám! Výhoda je také v tom, že nemusíte kaši vařit (např jako klasickou ovesnou kaši, krupici atd). Ráno ji jen doplníte o to, co máte rádi, nebo zrovna sezóna dovolí a je hotovo. Pokud máte rádi kaši teplou, zlehka ji podlejte vodou a ohřejte v rendlíku. Opravdu ji jen prohřejte, velkým teplem byste přišli o cenné živiny. Kaši jde připravit na nezpočet způsobů a má jen jednu (ne)výhodu - je velmi návyková :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborový gratin
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Panna cotta s malinami a karamelem
Čokoládové hvězdičky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.