Vyspaná fermentovaná ovesná kaše

Petrusia
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Celkově: 720 minut
Pro milovníky sladkých snídaní je tady zdravá bezmléčná overnight oatmeal. Překřtila jsem ji na vyspanou a doporučuji ji všem!
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Vyspanou kaši ráno oslaďte třeba karobem
Skvělý start dne - vyspaná kaše

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2726 KJ
sacharidy
70 g
tuky
31 g
bílkovina
20 g
vláknina
19 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
cukry
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
681 mg
fosfor
262 mg
hořčík
152 mg
vápník
148 mg
sodík
17 mg
zinek
3 mg
železo
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 120 g jemných ovesných vloček s klíčky
  • 400 ml studené vody
  • 2 čajové lžičky sušeného kokosu
  • 2 lžíce karobu (dostatečně kaši osladí a přitom má tak málo kalorií)
  • 1 banán
  • 1/2 manga
  • kousek 60% hořké čokolády
  • hrst mandlí

Příprava

  1. Už před spaním myslete na vaši snídani - na dvě porce jednoduše do 2 misek vsypejte hrnek vloček (do každé) a zalejte jej stejným poměrem studené vody.
  2. Důkladně zamíchejte, přiklopte misky např. talířkem, aby směs neoschla a nechejte do rána odstát.
  3. Ráno vločky promíchejte a dozdobte dle chuti. Variant je nespočet, pro inspiraci přikládám mou oblíbenou exotickou kombinaci.

Kompozice

  1. Do vloček vmíchám lžíc karobu a trochu kokosu.
  2. Banán nakrájím na půlkolečka.
  3. Půl manga nakrájím na malé kousky.
  4. Čokoládu a mandle nasekám nadrobno.
  5. Kaši tímto nazdobím a podávám.

Tím, že necháte vločky namočené přes noc, dochází k jejich fermentaci - při jejich konzumaci je pak pro tělo mnohem jednodušší vzít si z nich to nejlepší. Významně prospívá zažívání a co víc - vločky získají samy od sebe báječnou, jemně oříškovou chuť! Rozhodně je to chuťově velký rozdíl opoti obyčejným, v mléce rozblemcaným vločkám! Výhoda je také v tom, že nemusíte kaši vařit (např jako klasickou ovesnou kaši, krupici atd). Ráno ji jen doplníte o to, co máte rádi, nebo zrovna sezóna dovolí a je hotovo. Pokud máte rádi kaši teplou, zlehka ji podlejte vodou a ohřejte v rendlíku. Opravdu ji jen prohřejte, velkým teplem byste přišli o cenné živiny. Kaši jde připravit na nezpočet způsobů a má jen jednu (ne)výhodu - je velmi návyková :)


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.