Kuřecí stripsy s brambory a salátem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2850 KJ
- sacharidy
- 82 g
- bílkovina
- 52 g
- cukry
- 23 g
- tuky
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 6 g
- sůl
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 485 mg
- vápník
- 375 mg
- fosfor
- 145 mg
- cholesterol
- 141 mg
- hořčík
- 51 mg
- sodík
- 18 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- 400 ml řeckého jogurtu
- 300 g kukuřičných lupínků
- vajíčko
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- 8 větších brambor
- 1 lžičku olivového oleje
- sůl
- 200 g řeckého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletá červená paprika
- 250 g polníčku
- 5 ředkviček
- 1/2 žluté papriky
- 6 cherry rajčátek
- 10 dkg balkánského sýra
- Půl šťávy z limetky
STRIPSY
BRAMBORY
DIP
SALÁT:
- Maso si očistíme a nakrájíme na nudličky, které si osolíme.
- Připravíme si do mísy jogurt se solí, vajíčkem, pepřem, mletou paprikou a pořádně promícháme.
- V další míse si rozdrtíme kukuřičné lupínky.
- Připravíme si plech s pečícím papírem a předehřejeme troubu na 190°.
- Plátky masa obalujeme v jogurtu a potom v lupínkách.
- Vkládáme na plech s pečícím papírem.
- Pečeme cca 25 minut.
- Po 25 minutách rozřízneme jeden kousek masa, zda už je hotové.
- Brambory si omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Naskládáme také na další plech s pečícím papírem.
- Osolíme a pokapeme jen lžičkou olivového oleje. Dáme do předehřáté trouby cca 25 minut.
DIP:
Do jogurtu rozmačkáme stroužky česneku,okořeníme a vše zamícháme.
SALÁT :
Polníček si omyjeme, zeleninu a sýr nakrájíme na kostičky a vše zalijeme šťávou z limetky.
Je to velmi chutný a zdravý recept bez smažení a tuku. Přeji vám Dobrou chuť a věřím ze si tento zdravý recept oblíbíte.
KDO NECHCE POUŽÍT VAJÍČKO MUŽE JOGURT OCHUTIT NAPŘÍKLAD S KURKUMOU.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Quesadillas se zeleninou
Špecle s pečenou paprikou
Glazované cibulky
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.