Domácí mandlový Medovník
JulieSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2953 KJ
- sacharidy
- 88 g
- cukry
- 36 g
- tuky
- 32 g
- bílkovina
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 284 mg
- fosfor
- 215 mg
- vápník
- 173 mg
- sodík
- 88 mg
- cholesterol
- 76 mg
- hořčík
- 35 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 3 polévkové lžíce medu
- 125 g másla
- 160 g moučkového cukru
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 l mléka
- 1 lžíce dětské krupičky (na zahuštení)
- 500 g polohrubé mouky
- 2 vanilkové cukry (případně vanilku)
- 250 g mletých mandlí
- 2 g čokolády na vaření
- 2 vejce
Nástroje
-
Ruční mixér
Těsto
- Med, moučkový cukr a máslo si dáme do vodní lázně a necháme rozpustit. Přidáme jedlou sodu a necháme probublat.
- Necháme vystydnout, přidáme vejce a rozpracujeme. Rozdělíme těsto na 4 až 5 dílů, jednotlivě rozválíme a dáme do kulaté formy.
- Dáme do trouby, pečeme do zlatova a necháme vystydnout.
Krém
- A jdeme dělat krém : necháme vařit mléko, až se bude mléko vařit, postupně začneme přidávat krupičku a necháme vystydnout.
- Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, přídáme vanilkový cukr/vanilku a postupně přidáváme uvařený a vystydnutý krém.
Poskládáme medovník
- Krém rozdělíme na 4 díly, ale necháme i na vrch medovníku.
- Natřeme na hotový vychladnutý korpus, postupně přidáváme vrstvy.
- Na poslední díl korpusu natřeme zbylý krém, posypeme strouhanými mandlemi a pocákáme čokoládou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Koláč z krvavých pomerančů
Veganské špagety na řecký způsob
Špecle s pečenou paprikou
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.