Kuřecí plátky s fazolkami a kroketami
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5056 KJ
- sacharidy
- 79 g
- tuky
- 67 g
- bílkovina
- 65 g
- vláknina
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 18 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 873 mg
- sodík
- 546 mg
- fosfor
- 258 mg
- cholesterol
- 247 mg
- vápník
- 192 mg
- hořčík
- 83 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsíček
- 400 g fazolových lusků
- 2 stroužky česneku
- 200 ml bílého vína
- 400 g bramborových kroket
- 10 dkg másla
- Olej
- Sůl
- Pepř
- špetka mleté červené papriky
- 1 šalotka
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
- Nejprve si omyjeme a nakrájíme na plátky kuřecí prsa. Z obou stran je okořeníme. Na pánvi si rozehřejeme máslo a plátky masa do pánve vložíme.
- Necháme zatáhnout cca 1 minutku z každé strany a zalijeme vínem. Vaříme cca 8-10 minut.
- Mezitím si do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Když voda vaří vložíme do ní lusky, vaříme cca 3-5 minut. Připravíme si mísu s ledem a po uvaření zcezené lusky do ní vložíme. (Je to proto aby zůstaly křupavé a hezky zelené, tudíž zastavíme rychle jejich teplotu)
- Do přecezených lusků přidáte olivový olej a promačkaný česnek a sůl s pepřem.
- Masíčko už se nám také dodělavá, tak si na další pánvi rozehřejeme olej a smažíme krokety (pokud chcete, můžete použít fritézu). Osmažené krokety dávám na papírové utěrky, které vsáknou přebytečný olej.
- A můžete servírovat, je to vážně pochoutka. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.