Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 6154 KJ
- bílkovina
- 97 g
- tuky
- 91 g
- sacharidy
- 55 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 36 g
- nasycené mastné kyseliny
- 33 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 6 g
- vláknina
- 3 g
- sůl
- 3 g
- draslík
- 2,032 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 372 mg
- fosfor
- 369 mg
- vápník
- 308 mg
- hořčík
- 166 mg
- sodík
- 29 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 2 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 800g vepřových žeber
- 0,2 dl červeného polosladkého vína
- 0,1 dl rostlinného oleje
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 3 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- chilli
- sůl
- pepř
- 400 g brambor
- sůl
- kmín
- 2 lžíce másla
- kadeřavá petržel
- kopr (může být i sušený)
Na marinádu
Na bylinkové brambory
Nástroje
-
alobal
Postup:
-
Alespoň den dopředu si naložte žebra do marinády.
- Pro přípravu marinády zvolte větší mísu (tak abyste zde následně mohli maso ponechat).
- Smíchejte víno, olej, kečup, hořčici, med. Dále do ní prolisujeme česnek, přidáme bobkový list, osolíme a dle chuti opepříme. Kdo má rád pikantní, může přidat lžičku chilli. Díky medu a alkoholu ve víně budou žebra při pečení na povrchu krásně karamelizovat.
- Maso ze všech stran potřete marinádou a nechejte v míse nejlépe přes noc marinovat (klidně i dva dny).
- Troubu vyhřejte na 200°C.
- Pekáček, kde budete žebra připravovat, vyložte alobalem (usnadníte si umývání) a žebra do nich položte.
- Pečte odkryté na 200°C do doby, než se maso začne opékat - poté přikryjte alobalem a pečte na 170°C přibližně hodinu a půl (nebo doměkka).
- Jakmile je maso měkké, opět pekáč odkryjte a grilujte sezhora cca 15 min, aby se na žebrech vytvořila křupavá kůrčička a získaly krásnou červenou barvu.
-
V průběhu pečení masa si připravte přílohu - bylinkové šťouchané brambory.
- Žebírka jsou skvělá i samostatně/s pečivem, takto s teplou přílohou tvoří ideální víkendové menu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Roštěná na houbách
Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
Presovaný bůček s pečenými jablky
Citronovo-levandulové muffiny
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.