Nilský okoun s bramborovou kaší a listovým špenátem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1987 KJ
- sacharidy
- 39 g
- bílkovina
- 34 g
- tuky
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 1,23 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 239 mg
- vápník
- 112 mg
- hořčík
- 86 mg
- cholesterol
- 37 mg
- sodík
- 29 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600g nilský okoun(funguje i jiná ryba)
- 400g cherry rajčátka
- 200g baby špenát
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- trochu řeřichy (na ozdobení)
- citron
- sůl
- pepř
- snítka tymiánu
- 600g brambor (bez slupky)
- 50g másla
- 50ml mléka
- 50ml smetana
- sůl
Bramborová kaše
Postup:
- Rajčátka přepůlíme, položíme na plech, osolíme, pokapeme olivovým olejem vložíme do trouby vyhřáté na 110°C na asi tak 90 minut. Njsou potom ´úplně sušená, to by zabralo při této teplotě 4 - 5 hodin..obvšem k našemu receptu to úplně postačí. Pečením a odpařením vody se zesílí se chuť rajčat.
- Rybu nakrájímena čtyři stejné porce. osolíme, opepříme a necháme odpočinout, než se nám upečou rajčata.
- Na toršce oleje s malým kouskem másla opečeme z obou stran do zlatova. Záleží na výšce respektive tloušťce opékaného filetu, ale chce to jen chvilku. 2 -3 minutky z každé strany a raději zkontrolovat, než na pánvi vysušit.
- Česnek nakrájíme na plátky a zpěníme na pánvi na kousku másla s olivovým olejem. Jen do skleněna.
- Pak přihodíme špenát a velmi krátce zprudka orestujeme..vlastně jen pár sekund.
- rybu podáváme na lůžku z baby špenátu, obloženou polosušenými cherry rajčátky a s bramborovou kaší.
- Talíř ozdobíme řeřichou a citronem, kterým si rybu na talíři můžeme doladit.
Bramborová kaše:
- Uvařené brambory zcedíme.
- Přidáme máslo, překrájené na kostky a dobře rozmícháme.
- Zalijeme horkým mlékem se smetanou a metličkou ručně šleháme do hladka.
- Snažíme se nepoužívat robot nebo elektrický šlehač. Brambory pak pustí více škrobu a kaše se stává lepivou.
- Pokud máte v kaši i potom hrudky, zkuste přepasírovat přes sitko.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Pletýnka se slaninou a sýrem
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.