Tagliatelle s lososem a rukolou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1928 KJ
- sacharidy
- 52 g
- bílkovina
- 18 g
- tuky
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 182 mg
- fosfor
- 65 mg
- vápník
- 50 mg
- cholesterol
- 27 mg
- hořčík
- 23 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 500 g tagliatelle
- 250 g losos filet bez kůže
- 100 ml smetany
- 100g zakysané smetany
- 100ml bílé víno
- 1 lžíce másla
- 100 g rukola
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- Šťáva z citronu
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Filet z lososa nakrájíme na kousky. Osolíme , opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet.
- Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě.
- Česnek a šalotku nakrájíme na drobno.
- Na pánvi rozehřejeme máslo. Šalotku, popřípadě menší cibuli, opečeme do skleněna. Pak přidáme česnek a ještě krátkou chvíli opečeme.
- Zalijemne bílým vínem a necháme chvilku odvařit.
- Přidáme sladkou smetanu a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme.
- Vhodíme kousky lososa a velmi krátce povaříme. Cca 2 - 3 minuty.
- Lososa vybereme děrovanou naběračkou a do omáčky zamícháme zakysanou smetanu.
- Dále přidáme uvařené, scezené tagliatelle, lehce promícháme, přidáme rukolu a opět zlehka promícháme. Už nevaříme.
- Na závěr vrátíme kousky z lososa a můžeme servírovat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Těstoviny s brokolicí, květákem a vepřovým masem.
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Vitello tonnato
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.