Rýžové nudle po asijsku
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3425 KJ
- sacharidy
- 126 g
- bílkovina
- 37 g
- vláknina
- 19 g
- tuky
- 12 g
- trans mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 613 mg
- fosfor
- 338 mg
- vápník
- 114 mg
- cholesterol
- 92 mg
- sodík
- 80 mg
- hořčík
- 67 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 500 g rýžových nudlí
- 400 g krůtích prsou
- 1 vejce
- 200 g hub shiitake
- 100 g klíčků mungo
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 20 g zázvor
- 2 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- 1 čajová lžička sójové omáčky
- 1 čajová lžička ústřicové omáčky
- 100 ml rýžového vína
- 3 lžíce rýžového octa
- 3 lžíce arašídového oleje (popřípadě rostlinného oleje)
- lžíce solamylu
- sůl
- pepř
Postup:
- Postavíme vodu na nudle, kterou osolíme.
- Krůtí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme opepříme, zastříkneme sojovou omáčkou a poprášíme solamylem.
-
Vyklepneme do masa žloutek z vejce a dobře promícháme. Necháme půl hodiny odležet.
- Zázvor, chilli a česnek nasekáme nadrobno. Mrkev na nudličky, dobře očištěný pórek na plátky. Houby můžeme i na větší kousky.
- Ve woku nebo v hlubší pánvi rozpálíme větší množství oleja a maso na něm zprudka opečeme a děrovanou naběračkou vytáhneme ven.
- Nyní začneme opékat zeleninu. Nejprve vhodíme zázvor, chilli a česnek a promícháme. Pak přijde na řadu mrkev a po chvilce houby.
- Po chvilce restování přidáme pórek a opět promícháme. Zastříkneme vínem a octem, přidáme sojovou omáčkou a také ústřicovou.
- Krátce povaříme a vhodíme zpět maso.
- Solamyl nebo i jiný škrob rozmícháme v studené vodě a vlijeme k zelenině a přivedeme k varu.
- Jakmile začne bublat, ihned stáhneme z plamene. Ještě nasypeme klíčky mungo - opravdu až nakonec, aby zůstaly trochu křupavé.
- Dochutíme solí a pepřem, pořípadě ještě trochou sójové omáčky.
- Rýžové nudle uvaříme podle návodu, což je asi 3 minuty ve vařící osolené vodě. V misce smícháme s nudlemi a můžeme podávat ozdobené petrželkou nebo lépe čerstvým koriandrem a klíčky mungo.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.