Kuřecí řížečky a bramborové chipsy
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2430 KJ
- sacharidy
- 83 g
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 13 g
- vláknina
- 4 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 724 mg
- sodík
- 265 mg
- fosfor
- 252 mg
- cholesterol
- 183 mg
- vápník
- 122 mg
- hořčík
- 81 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecího masa
- 500 g brambor
- 3 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- 200 g strouhanky (s bylinkami)
- sůl
- pepř
- trochu koření (na kuřecí masa)
Nástroje
-
fritovací hrnec
Postup:
- Brambory si oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Tím je máme připravené na smažení ve fritovacím hrnci.
- Maso si makrájíme na plátky.
- Osolíme, opepříme, a okořeníme.
- Do misek si připravíme na troj obal - mouka, vajíčka, strouhanka.
- Maso obalíme.
- Smažíme na pánvi do zlatova.
- Rozehřejeme si fritovací hrnec a nasypeme brambory. Pečeme do zlatova.
- Misku si vyložíme papírovým ubrouskem a nasypeme tam upečené brambory. Všechen přebytečný tuk se vsákne do ubrousku.
- Na talíř si nandáme brambory a řízečky, a je to. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.