Kuřecí řížečky a bramborové chipsy

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Kuřecí řízečky s bylinkovou strouhankou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2430 KJ
sacharidy
83 g
bílkovina
32 g
tuky
13 g
vláknina
4 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
724 mg
sodík
265 mg
fosfor
252 mg
cholesterol
183 mg
vápník
122 mg
hořčík
81 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecího masa
  • 500 g brambor
  • 3 vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 200 g strouhanky (s bylinkami)
  • sůl
  • pepř
  • trochu koření (na kuřecí masa)

Nástroje

    fritovací hrnec

Postup:

  1. Brambory si oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Tím je máme připravené na smažení ve fritovacím hrnci.
  3. Maso si makrájíme na plátky.
  4. Osolíme, opepříme, a okořeníme.
  5. Do misek si připravíme na troj obal - mouka, vajíčka, strouhanka.
  6. Maso obalíme.
  7. Smažíme na pánvi do zlatova.
  8. Rozehřejeme si fritovací hrnec a nasypeme brambory. Pečeme do zlatova.
  9. Misku si vyložíme papírovým ubrouskem a nasypeme tam upečené brambory. Všechen přebytečný tuk se vsákne do ubrousku.
  10. Na talíř si nandáme brambory a řízečky, a je to. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.