Šafránové rizoto
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2438 KJ
- sacharidy
- 69 g
- tuky
- 25 g
- bílkovina
- 16 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 237 mg
- draslík
- 73 mg
- vápník
- 49 mg
- hořčík
- 33 mg
- cholesterol
- 29 mg
- sodík
- 13 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g rýže Arborio
- 350 ml silného kuřecího vývaru
- 200 ml bílého vína
- 2 g šafránu
- 1 malá cibule (ideální šalotka)
- 50 ml olivového oleje
- 20 g másla
- 100 g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup:
- Na drobno nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji do sklovata a přidáme rýži..společně chvilku opražíme, zastříkneme bílým vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme kuřecí vývar.
- Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže).
-
Na závěr vlijeme šafránový rozvar. Ten připravíme tak, že do malého kastrolku napustíme cca 100 ml vody, dáme vařit a nasypeme šafrán, krátce povaříme a máme hotovo.
- Jakmile je rizoto hotové, vmícháme polovinu nastrouhaného parmazánu a studené máslo.
- Servírujeme s nastrouhaným parmazánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Exotická čočková polévka
Kulajda
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.