Šafránové rizoto

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 15 minut
Výborné rizoto s krásnou barvou a chutí tohoto úžasného koření

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2438 KJ
sacharidy
69 g
tuky
25 g
bílkovina
16 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
237 mg
draslík
73 mg
vápník
49 mg
hořčík
33 mg
cholesterol
29 mg
sodík
13 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 300 g rýže Arborio
  • 350 ml silného kuřecího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 2 g šafránu
  • 1 malá cibule (ideální šalotka)
  • 50 ml olivového oleje
  • 20 g másla
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na drobno nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji do sklovata a přidáme rýži..společně chvilku opražíme, zastříkneme bílým vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme kuřecí vývar.
  2. Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže).
  3. Na závěr vlijeme šafránový rozvar. Ten připravíme tak, že do malého kastrolku napustíme cca 100 ml vody, dáme vařit a nasypeme šafrán, krátce povaříme a máme hotovo.

  4. Jakmile je rizoto hotové, vmícháme polovinu nastrouhaného parmazánu a studené máslo.
  5. Servírujeme s nastrouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.