Hrníčková bábovka s kousky čokolády

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Připravujete rádi podle hrníčkových kuchařek? Je to tak rychlé a chutné. A díky hrníčku i pohodlné.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2132 KJ
sacharidy
78 g
cukry
32 g
tuky
16 g
bílkovina
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
124 mg
fosfor
112 mg
vápník
54 mg
cholesterol
33 mg
sodík
26 mg
hořčík
21 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 2 vajíčka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek měkkého tvarohu
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 60 g čokolády na vaření
  • 1/2 hrnku hrubé mouky (na vysypání formy)
  • Trocha moučkového cukru (na posypání)

Postup:

  1. Nejprve si přes síto prosejeme mouku s kypřícím práškem.
  2. Pak přidáme ostatní ingredience a vždy lehce promícháme.
  3. Do těsta nakonec nastrouháme čokoládu a pořádně promícháme.
  4. Připravíme si formu na bábovku, kterou pořádně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  5. Těsto vlejeme do formy a dáme péct do trouby přibližně na 190°-200° cca 50-60 minut. Bábovku zkontrolujeme špejlí - pokud bude hotová, nebude se nám na špejli lepit těsto.
  6. Když je hotovo, bábovku vyndáme z trouby a necháme vychladnout cca 10 minut. NIKDY JI NEVYKLÁPĚJTE HNED! ROZPADLA BY SE VÁM!!!
  7. Teď už zbývá jen pomoučit trochou moučkového cukru.
  8. Kdo chce a má rád, může servírovat s trochou šlehačky a čokoládovými hoblinkami. Dobrou chuť. Myslím, že touhle rychlovkou nikdo nepohrdne. U nás je hned pryč.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.