Hrníčková bábovka s kousky čokolády
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2132 KJ
- sacharidy
- 78 g
- cukry
- 32 g
- tuky
- 16 g
- bílkovina
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 124 mg
- fosfor
- 112 mg
- vápník
- 54 mg
- cholesterol
- 33 mg
- sodík
- 26 mg
- hořčík
- 21 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 2 vajíčka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek měkkého tvarohu
- 1 lžička citrónové kůry
- 60 g čokolády na vaření
- 1/2 hrnku hrubé mouky (na vysypání formy)
- Trocha moučkového cukru (na posypání)
Postup:
- Nejprve si přes síto prosejeme mouku s kypřícím práškem.
- Pak přidáme ostatní ingredience a vždy lehce promícháme.
- Do těsta nakonec nastrouháme čokoládu a pořádně promícháme.
- Připravíme si formu na bábovku, kterou pořádně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- Těsto vlejeme do formy a dáme péct do trouby přibližně na 190°-200° cca 50-60 minut. Bábovku zkontrolujeme špejlí - pokud bude hotová, nebude se nám na špejli lepit těsto.
- Když je hotovo, bábovku vyndáme z trouby a necháme vychladnout cca 10 minut. NIKDY JI NEVYKLÁPĚJTE HNED! ROZPADLA BY SE VÁM!!!
- Teď už zbývá jen pomoučit trochou moučkového cukru.
- Kdo chce a má rád, může servírovat s trochou šlehačky a čokoládovými hoblinkami. Dobrou chuť. Myslím, že touhle rychlovkou nikdo nepohrdne. U nás je hned pryč.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krkonošské kyselo
Exotická čočková polévka
Hovězí pečeně na červeném víně
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.