Pečené kuřecí stehno na červeném zelí

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
s játrovou nádivkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4568 KJ
bílkovina
70 g
tuky
58 g
sacharidy
56 g
vláknina
7 g
draslík
2,84 g
cukry
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
vápník
881 mg
fosfor
724 mg
cholesterol
379 mg
sodík
319 mg
hořčík
202 mg
železo
22 mg
zinek
6 mg
mangan
5 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 4 rohlíky
  • 200 g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • muškátový květ
  • hrst zelené petrželky
  • 200g špeku
  • 1/2 másla
  • 100ml mléka
  • kmín
  • 600g červeného zelí (ideálně kysané)
  • 2 dcl červeného vína
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Nejdřív si připravíme nádivku a rozehřejem troubu na 180°C.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme chvilku nasáknout.
  3. Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  4. Špek nakrájíme na kostičky.

  5. Na polovině másla opečeme špek do zlatova. Pochvilce přidáme nakrájenou cibulku a ještě minutku opékáme. Polovinu špeku i s cibulí a vypečeným sádlem odděláme stranou.
  6. Ke zbylé polovině dáme nakrájená játra a společně ještě chvilku orestujeme. Na závěr lehce osolíme a opepříme.
  7. Přidáme namočené rohlíky, žloutky z vajec, špetku muškátového květu a ještě trošku přisolíme a opepříme. Přidáme i nasekanou zelenou petrželku a dobře promícháme. Na závěr opatrně vmícháme do nádivky ušlehaný sníh z bílků.
  8. Kuřecí stehna osolímne a opepříme. Část nádivky nacpeme pod kůži do horní části stehna. Zbytek nádivky budeme péci zvlášť na máslem vymaštěném pekáčku.
  9. Do druhého pekáčku přendáme zbytek opečené slaniny i s cibulkou a trochou sádla. Přisypeme kmín a rozložíme na dno pekáčku červené zelí.
  10. Na zelí rozložíme stehna naplněná nádivkou, potřeme je trochou sádla, vypečeného ze špeku a dáme péci. Pečeme zhruba 45 - 60 minut do měkka.
  11. Po asi 20 minutách pečení, podlijeme zelí červeným vínem a stehna můžeme ještě potřít trochou vypečeného sádla.
  12. Na posledních zhruba 15 - 20 minut přidáme do trouby pekáček s nádivkou.
  13. Hotový pokrm servírujeme s nakrájenou nádivkou, která nám poslouží jako příloha a červeným zelím z pekáčku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.