Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4568 KJ
- bílkovina
- 70 g
- tuky
- 58 g
- sacharidy
- 56 g
- vláknina
- 7 g
- draslík
- 2,84 g
- cukry
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- vápník
- 881 mg
- fosfor
- 724 mg
- cholesterol
- 379 mg
- sodík
- 319 mg
- hořčík
- 202 mg
- železo
- 22 mg
- zinek
- 6 mg
- mangan
- 5 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 4 rohlíky
- 200 g kuřecích jater
- 1 cibule
- 4 vejce
- muškátový květ
- hrst zelené petrželky
- 200g špeku
- 1/2 másla
- 100ml mléka
- kmín
- 600g červeného zelí (ideálně kysané)
- 2 dcl červeného vína
- pepř
- sůl
Postup:
-
Nejdřív si připravíme nádivku a rozehřejem troubu na 180°C.
- Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme chvilku nasáknout.
- Játra očistíme a nakrájíme na malé kousky.
-
Špek nakrájíme na kostičky.
- Na polovině másla opečeme špek do zlatova. Pochvilce přidáme nakrájenou cibulku a ještě minutku opékáme. Polovinu špeku i s cibulí a vypečeným sádlem odděláme stranou.
- Ke zbylé polovině dáme nakrájená játra a společně ještě chvilku orestujeme. Na závěr lehce osolíme a opepříme.
- Přidáme namočené rohlíky, žloutky z vajec, špetku muškátového květu a ještě trošku přisolíme a opepříme. Přidáme i nasekanou zelenou petrželku a dobře promícháme. Na závěr opatrně vmícháme do nádivky ušlehaný sníh z bílků.
- Kuřecí stehna osolímne a opepříme. Část nádivky nacpeme pod kůži do horní části stehna. Zbytek nádivky budeme péci zvlášť na máslem vymaštěném pekáčku.
- Do druhého pekáčku přendáme zbytek opečené slaniny i s cibulkou a trochou sádla. Přisypeme kmín a rozložíme na dno pekáčku červené zelí.
- Na zelí rozložíme stehna naplněná nádivkou, potřeme je trochou sádla, vypečeného ze špeku a dáme péci. Pečeme zhruba 45 - 60 minut do měkka.
- Po asi 20 minutách pečení, podlijeme zelí červeným vínem a stehna můžeme ještě potřít trochou vypečeného sádla.
- Na posledních zhruba 15 - 20 minut přidáme do trouby pekáček s nádivkou.
- Hotový pokrm servírujeme s nakrájenou nádivkou, která nám poslouží jako příloha a červeným zelím z pekáčku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Italský zeleninový salát
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Mozzarelové karbenátky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.