Krkonošské kyselo
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1276 KJ
- sacharidy
- 41 g
- bílkovina
- 19 g
- vláknina
- 14 g
- tuky
- 5 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 188 mg
- fosfor
- 159 mg
- cholesterol
- 129 mg
- vápník
- 79 mg
- sodík
- 44 mg
- hořčík
- 38 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g žitného chlebového kvásku
- větší hrst sušených hub
- 1 cibule
- 4 vejce
- 4 brambory
- sůl
- kmín
- pepř
Postup:
- Houby namočíme do vlažné vody - cca 2 litry, a necháme půl hodiny máčet.
- Brambory uvaříme ve slupce.
- Do kastrolu dáme na sucho opražit trochu kmínu, přidáme namočené houby i s vodou, ve které se máčely, osolíme a dáme vařit.
- Kvásek rozmícháme ve troše studené vody a za stálého šlehání ho rozmícháme ve houbovém vývaru.
- Přivedeme k varu a za poměrně častého míchání musíme nechat provařit, dokud necítíme chuť mouky. Cca 30 - 45 minut
- Výsledná chuť polévky je jakoby houbovo - chlebová.
- Na pánvi si připravíme cibulku do sklovata, vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a připravíme si míchaná vajíčka řidší konzistence.
- Hotovou polévku podáváme s uvařenou, oloupanou bramborou a smaženými vejci.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganský teplý quinoový salát
Penne Putanesca
Tagliatelle s lososem a rukolou
Datlovo batátové brownies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.