Krkonošské kyselo

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Krkonošské kyselo - velmi vydatná polévka z chlebového kvásku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1276 KJ
sacharidy
41 g
bílkovina
19 g
vláknina
14 g
tuky
5 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
188 mg
fosfor
159 mg
cholesterol
129 mg
vápník
79 mg
sodík
44 mg
hořčík
38 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 200 g žitného chlebového kvásku
  • větší hrst sušených hub
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 4 brambory
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Postup:

  1. Houby namočíme do vlažné vody - cca 2 litry, a necháme půl hodiny máčet.
  2. Brambory uvaříme ve slupce.
  3. Do kastrolu dáme na sucho opražit trochu kmínu, přidáme namočené houby i s vodou, ve které se máčely, osolíme a dáme vařit.
  4. Kvásek rozmícháme ve troše studené vody a za stálého šlehání ho rozmícháme ve houbovém vývaru.
  5. Přivedeme k varu a za poměrně častého míchání musíme nechat provařit, dokud necítíme chuť mouky. Cca 30 - 45 minut
  6. Výsledná chuť polévky je jakoby houbovo - chlebová.
  7. Na pánvi si připravíme cibulku do sklovata, vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a připravíme si míchaná vajíčka řidší konzistence.
  8. Hotovou polévku podáváme s uvařenou, oloupanou bramborou a smaženými vejci.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.