Vepřová plec na houbách

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 90 minut
Vepřová plec na houbách - s knedlíkem, ale i rýží, nebo těstovinou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2185 KJ
tuky
39 g
sacharidy
21 g
vláknina
21 g
bílkovina
20 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
sodík
430 mg
draslík
119 mg
fosfor
115 mg
cholesterol
80 mg
vápník
50 mg
hořčík
27 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 4 plátky vepřové plece
  • 150 g čerstvých hub (nebo hrst sušených)
  • 1 cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 lžička sladké papriky
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 50 g másla

Postup:

  1. Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu. Necháme zpěnit nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme plátky masa, zprudka je opečeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
  3. Přidáme houby (sušené předem namočíme asi na hodinu), podlijeme a dusíme do měkka.
  4. Měkké maso vyjmeme.
  5. V trošce vody rozmícháme mouku, omáčku zahustíme, zamícháme a necháme provařit minimálně 30 minut.
  6. Maso vložíme zpět.
  7. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.