Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2525 KJ
- sacharidy
- 60 g
- bílkovina
- 27 g
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 609 mg
- fosfor
- 299 mg
- vápník
- 294 mg
- hořčík
- 146 mg
- cholesterol
- 62 mg
- sodík
- 19 mg
- železo
- 10 mg
- zinek
- 7 mg
- mangan
- 4 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 400 g Uzené krkovičky
- 400 g listového špenátu mraženého
- 200 g hrubé mouky (podle potřeby i víc)
- 100 ml smetany
- 50 g másla
- 50 g krupice
- 6 větších brambor
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 3 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 vejce
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Uzenou krkovičku uvaříme v mírně osolené vodě společně s kořením do měkka.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme vejce, krupici a hrubou mouku - dobře vymícháme a osolíme.
- Z těsta vytvoříme placičky, na které rozdělíme uvařené uzené, nakrájené na kostičky. Pak zabalíme a snažíme se udělat koule.
- Vkládáme do vody, ve které jsme uvařili uzené. Až jsou hotové, vyplavou navrch - což může trvat 10 - 15 minut.
- Cibuli a česnek nasekáme na drobno.
- V kastrolu rozpustíme máslo a na středním ohni zpěníme cibulku s česnekem.
- Vhodíme vymačkaný, rozmrazený špenát a chvíli společně podusíme.
- Osolíme, opepříme a nalijeme smetanu a opět krátce povaříme.
- Máme hotovo, na talíř naklademe špenátový základ a do něj položíme knedlíky, můžeme ozdobit restovanou cibulkou. Dobrou chuť :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.