Hovězí dušené na houbách
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3817 KJ
- sacharidy
- 78 g
- bílkovina
- 61 g
- tuky
- 38 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- cukry
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 15 g
- vláknina
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,426 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 786 mg
- vápník
- 610 mg
- hořčík
- 296 mg
- cholesterol
- 232 mg
- sodík
- 152 mg
- železo
- 22 mg
- měď
- 17 mg
- zinek
- 11 mg
- mangan
- 8 mg
Ingredience
- 1,5 l hovězího vývaru
- 800 g hovězí kližky či krku
- 700 g cibule
- 500 g lesních hub čerstvých
- 500 g cibule
- 100 g másla
- 50 g hl.mouky
- trocha slunečnicového oleje
- 3 stroužky česneku
- 3 ks bobkového listu
- 10 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- snítka tymiánu
- pepř
- sůl
Postup:
- Hovězí nakrájíme na větší kusy, cca 2 – 3 na porci, ochutíme ho pepřem a solí a necháme chvilku odpočinout.
- Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji do zlatova a přidáme houby nakrájené na plátky.
- Vložíme maso, které dobře ze všech stran opečeme.
- Přidáme koření - tymián a bobkový list, rozmáčknuté stroužky česneku, opečeme, podlijeme horkým vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Kusy masa vyjmeme, omáčku zahustíme máslovou zásmažkou a necháme pár minut probublábvat.
- Vyjmeme bylinky a rozmixujeme.
- Vložíme maso zpět a můžeme podávat. Jako přílohu rýži, těstoviny, knedlíky nebo brambory.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Butterfish s hráškovým pyré
Hrachová polévka s uzeným masem
Jarní kuřátko na víně
Kuře na citronech s tarhoňou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.