Kuřecí paličky barbecue
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2136 KJ
- sacharidy
- 48 g
- bílkovina
- 31 g
- tuky
- 19 g
- cukry
- 10 g
- sůl
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 429 mg
- fosfor
- 163 mg
- vápník
- 126 mg
- hořčík
- 68 mg
- cholesterol
- 7 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích paliček ( 8 ks )
- 250ml barbecue omáčky
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 300g drcená rajčata
- 3 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce worcesteru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce hořčičného semínka
- 1 lžíce oleje
- lžička soli
- pepř
Barbecue omáčka:
Postup
- Kuřecí paličky osolíme, opepříme. Potřeme omáčkou Barbecue ze všech stran a necháme marinovat. Ideálně přes noc, minimálně 1 hodinu.
- Paličky dáme na pekáček vymazaný máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C asi na 45 minut.
- Pečeme na nižší teplotu, protože marináda na mase má tendenci se připalovat.
- Během pečení občas potřeme marinádou.
- Pokud nebude mít maso správnou barvu, ke konci zvýšíme teplotu pečení na pár minut na 180 °C.
Pokud chcete takto upravená stehýnka mít vyloženě bez práce, můžete použít Vaši oblíbenou barbecue omáčku z obchodu.
Například barbecue Jack Daniels je vážně docela dobrá. Pro ty, kteří jsou ochotni přípravě tohoto pokrmu věnovat více času a námahy, připojuji jeden z receptů na domácí omáčku Barbecue, kterou Vaše přátele zaručeně ohromíte.
Barbecue:
- Cibuli, česnek a chilli nakrájíme na drobno.
- Na oleji zpěníme do sklovata. Přisypeme cukr, hořčičné semínko a necháme zkaramelizovat.
- Zalijeme octem a přidáme protlak. Chvilku restujeme.
- Přilijeme rajčata, worcester,m sůl a pepř, promícháme a necháme zvolna probublávat nejméně 45 minut.
- Hustotu můžeme redukovat přidáním trochy vody. Chuť ovlivníme přidáním jablečného octa nebo cukru, záleží na naší chuti.
- Uvařenou omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem a pokud ji chceme opravdu hladkou, přecedíme přes cedník.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Chléb naan
Losos s listovým špenátem
Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.