Maminčino kuře s hříbkovou omáčkou
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 6969 KJ
- tuky
- 111 g
- sacharidy
- 90 g
- bílkovina
- 74 g
- nasycené mastné kyseliny
- 52 g
- vláknina
- 31 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 3 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 476 mg
- fosfor
- 343 mg
- cholesterol
- 109 mg
- vápník
- 97 mg
- hořčík
- 58 mg
- sodík
- 32 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí čtvrtky
- 8 plátků anglické slaniny
- 2 cibule
- 2 česneky
- trocha grilovací koření
- 100 g másla
- olej
- 400 g Tagliatelle
- 100 g parmazánu
- 4 šalotky
- 200 g sušených hříbků
- hrst petržele (hladkolistá)
- 50 g másla
- špetka drceného kmínu
- 350 ml smetany (33%)
- sůl
- pepř
Omáčka
Příprava kuřete
- Dno pekáče vyložíme anglickou slaninou.
- Dáme cibuli na čtvrtky a česnek vcelku.
- Pokapeme olejem.
- Položíme na to omyté a osušené čtvrtky.
- Posypeme grilovacím kořením.
- Na každou čtvrtku dáme oříšek másla.
- Podlijeme vodou.
- Přiklopíme druhým pekáčem, nebo zakryjeme alobalem.
- Pečeme na 200´C cca 30 minut.
- Poté odkryjeme a necháme 20 minut odkryté.
Omáčka
- Sušené hříbky zalijte teplou vodou nebo vývarem a nechte je hodinu máčet.
- Pokud používáte houby čerstvé, nemáčejte je.
- Houby nakrájejte na jemno a rovnou osmahněte na másle s jemně nasekanou šalotkou.
- Přidejte nadrcený kmín.
- Nechte krátce podusit a zalijte smetanou.
- Po svaření dochuťte omáčku solí, pepřem.
- Posypte čerstvě sekanou petrželkou, případně strouhaným parmazánem.
- Podáváme k těstovinám, které uvaříme dle návodu na obalu.
Servírujeme tak, že do talíře dáme těstoviny, přelijeme omáčkou a nahoru posadíme upečené kuře.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.