Vepřová krkovice v omáčce s kolínkama
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4904 KJ
- sacharidy
- 130 g
- bílkovina
- 66 g
- tuky
- 41 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- cholesterol
- 134 mg
- vápník
- 66 mg
- draslík
- 48 mg
- fosfor
- 37 mg
- hořčík
- 24 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 400 g kolínek
- 2 bílé cibule
- 1 červená cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 litry hovězího vývaru (vepřového)
- Sůl
- Pepř
- Mletá červená paprika
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička červené mleté papriky
Jíška
Postup:
- Očistíme a nakrájíme na kostičky maso.
- Cibule nakrájíme na kostičky.
- Do hrnce dáme olej a necháme zpěnit cibulku, pak přidáme maso, které okořeníme.
- Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
- Pak jen zahustíme jíškou kterou si připravíme:
- Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme mouku a papriku.
- Vše promícháme a osmahneme.
- Necháme vychladnout a přidáme k masu.
- Lece povaříme a je hotovo.
- Podáváme s kolínkem nebo jakoukoliv těstovinou. Chutná výborně i s kyselou okurkou nebo s kozíma rohama. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Základní kváskový chléb
Panna cotta s malinami a karamelem
Asijské rýžové nudle se zeleninou a houbami shiitake
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.