Bramborák s kysaným zelím a slaninou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3343 KJ
- sacharidy
- 81 g
- tuky
- 41 g
- bílkovina
- 23 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 7 g
- draslík
- 2,181 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 806 mg
- fosfor
- 564 mg
- vápník
- 216 mg
- hořčík
- 179 mg
- cholesterol
- 154 mg
- železo
- 26 mg
- mangan
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 100 g anglické slaniny
- 100 g sýra eidam
- 500 g kysaného zelí
- 4 vajíčka
- česnek (4ks - dle chuti)
- trocha majoránky
- 2 lžíce strouhanky
- 100 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- 100 ml oleje (na pečení)
Postup:
- V první řadě dáme vařit kysané zelí, které můžem dochutit dle své chuti a vaříme cca 20 minut. (Já dávám jen 1 lžíci cukru)
- Syrové brambory okrájíme, umejeme a nastrouháme na jemno.
- Česnek oloupeme, rozetřeme sůl s česnekem a dáme do nastrouhaných brambor, které ještě ochutíme majoránkou, pepřem, přidáme mouku, vajíčka a cca 2 lžíce strouhanky.
- Vše pořádně promícháme a necháme pár minut odstát, aby se nám chutě trochu spojily(hustotu korigujeme strouhankou).
- Upečené bramboráky dáme na plech, nandáme na jednu půlku kysané zelí, plátky anglické slaniny a nastrouhaný sýr.
- Přehneme druhou půlku bramboráku a dáme zapéct do předehřáté trouby - 200 stupnů na cca 5 minut.
- Podáváme teplé, ale i studené jsou bramboráky výborné.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Carpaccio z hovězí svíčkové
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Exotická čočková polévka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.