Carpaccio z hovězí svíčkové
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1619 KJ
- bílkovina
- 39 g
- tuky
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- sacharidy
- 4 g
- fosfor
- 593 mg
- draslík
- 292 mg
- sodík
- 104 mg
- vápník
- 98 mg
- hořčík
- 85 mg
- cholesterol
- 34 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 6 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 200 g hovězí svíčkové
- 100 g parmazánu
- hrst rukoly
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- citron
- snítka bazalky
Postup:
- Ze svíčkové nakrájíme co nejtenčí plátky, mezi dvěma kousky fresh folie neboli kuchyňské folie je bokem paličky nebo třeba i lahví od piva :) - hlavně nečím s hladkým povrchem - rozklepeme co nejvíc do tenka. Ne příliš silně, ať je úplně nerozbijeme.
- Pomocí širokého nože je přemístíme na talíř, jeden vedle druhého.
- Osolíme, opepříme - ideálně z mlýnku.
- Lehce posypeme parmazánem a můžeme ozdobit třeba rukolou (hnízdo vytvoříme s pomocí pár kapek olivového oleje, který přimícháme do rukoly a trochu jak sněhovou kouli, ovšem nemačkat) a citronem.
- Hotové carpaccio pokapeme olivovým olejem, do kterého nasekáme bazalku.
- Podáváme s bílým pečivem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tartar z lososa
Burgundské hovězí
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.