Carpaccio z hovězí svíčkové

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut
Carpaccio z hovězí svíčkové - vynikající předkrm, ale i hlavní chod pro letní večery

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1619 KJ
bílkovina
39 g
tuky
23 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
sacharidy
4 g
fosfor
593 mg
draslík
292 mg
sodík
104 mg
vápník
98 mg
hořčík
85 mg
cholesterol
34 mg
železo
7 mg
zinek
6 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 100 g parmazánu
  • hrst rukoly
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • citron
  • snítka bazalky

Postup:

  1. Ze svíčkové nakrájíme co nejtenčí plátky, mezi dvěma kousky fresh folie neboli kuchyňské folie je bokem paličky nebo třeba i lahví od piva :) - hlavně nečím s hladkým povrchem - rozklepeme co nejvíc do tenka. Ne příliš silně, ať je úplně nerozbijeme.
  2. Pomocí širokého nože je přemístíme na talíř, jeden vedle druhého.
  3. Osolíme, opepříme - ideálně z mlýnku.
  4. Lehce posypeme parmazánem a můžeme ozdobit třeba rukolou (hnízdo vytvoříme s pomocí pár kapek olivového oleje, který přimícháme do rukoly a trochu jak sněhovou kouli, ovšem nemačkat) a citronem.
  5. Hotové carpaccio pokapeme olivovým olejem, do kterého nasekáme bazalku.
  6. Podáváme s bílým pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.