Grilovaná marinovaná vepřová krkovice na barevném pepři
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3326 KJ
- tuky
- 61 g
- bílkovina
- 41 g
- sacharidy
- 18 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 370 mg
- vápník
- 338 mg
- hořčík
- 151 mg
- fosfor
- 150 mg
- cholesterol
- 96 mg
- železo
- 12 mg
- mangan
- 4 mg
- sodík
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 10 g pepře ( barevného celého )
- Sůl
- 5 g Koření ("farmářský steak")
- 300 ml kečupu
- 2 dcl oleje
- 1 dcl světlého piva
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
MARINÁDA:
V míse smícháme kečup, pivo, med a sojovou omáčku.
Přidáme pepř a sůl.
Přilijeme olej..
Vše důkladně promícháme a odstavíme stranou.
MASO:
Maso očistíme a nakrájíme na plátky.
Naklepeme.
Posypeme kořením "farmářský steak".
Osolíme.
Do větší nádoby naskládáme maso.
Přelijeme marinádou.
Necháme 2-3 hodiny v lednici uležet.
Když je maso uleželé, můžeme začít s grilováním.
Grilujeme důkladně z obou stran.
Můžeme nechat lehce růžové, pokud máme rádi medium steaky.
Jako přílohu můžeme zvolit pečivo, grilované bramborové plátky nebo rýži.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cizrnový hummus
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Kalamáry s rajčatovou omáčkou s kapary
Hrachová kaše s uzeným masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.