Cizrnový hummus
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1043 KJ
- sacharidy
- 31 g
- bílkovina
- 11 g
- tuky
- 8 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 785 mg
- fosfor
- 321 mg
- vápník
- 148 mg
- hořčík
- 80 mg
- sodík
- 13 mg
- železo
- 5 mg
Ingredience
- 200 g cizrny
- 2 lžíce Tahini
- 1 citron
- zelená petrželka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
- Cizrnu necháme přes noc namočenou ve studené vodě.
- Druhý den ji uvaříme do měkka asi 40 - 60 minut. Vaříme bez soli.
- Uvařenou cizrnu scedíme a v kutru, popřípadě tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké kaše.
- Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a citronovou šťávu, dvě lžíce pasty Tahini - což je sezamová pasta. Přidáme lžíci oleje a znovu rozmixujeme.
- Máme hotovo a můžeme podávat se zelenou petrželkou, například s chlebovou plackou Pita nebo i celozrným pečivem, jako pomazánku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Svíčková na smetaně
Lívance s borůvkami a zakysanou smetanou
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Karotkový krém se zázvorem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.