Hovězí tatarský biftek s topinkami
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1933 KJ
- bílkovina
- 53 g
- tuky
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,167 g
- vláknina
- 1 g
- fosfor
- 737 mg
- sodík
- 264 mg
- vápník
- 152 mg
- hořčík
- 112 mg
- cholesterol
- 109 mg
- železo
- 14 mg
- zinek
- 14 mg
Ingredience
- 1 kg hovězí svíčkové
- 3 žloutky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř mletý bílý
- špetka sladké mleté papriky
- 1 kapie
- 1 lžička kečupu
- 4 stroužky česneku
Postup:
- Maso očistíme. Naškrábeme nožem nebo nameleme najemno.
- Maso dáme do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, kapii, hořčici.
- Přilijeme kečup. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
- Přidáme žloutky.
- Důkladně promícháme.
- Pokud je směs moc hustá, zjemníme ji olivovým olejem.
- Podáváme s topinkami smaženými na oleji.
- Česnekem lze pomazat topinky pro výraznější chuť. Koření přidáváme opatrně, aby nezanikla chuť masa. Tatarský biftek podáváme výhradně vychlazený.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tartar z lososa
Rizoto s liškami a hráškem
Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
Segedínský guláš
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.