Hovězí tatarský biftek s topinkami

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 5 minut
S čím jiným podávat tatarák, než s topinkami a česnekem!

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1933 KJ
bílkovina
53 g
tuky
24 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
sacharidy
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
draslík
1,167 g
vláknina
1 g
fosfor
737 mg
sodík
264 mg
vápník
152 mg
hořčík
112 mg
cholesterol
109 mg
železo
14 mg
zinek
14 mg

Ingredience

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • pepř mletý bílý
  • špetka sladké mleté papriky
  • 1 kapie
  • 1 lžička kečupu
  • 4 stroužky česneku

Postup:

  1. Maso očistíme. Naškrábeme nožem nebo nameleme najemno.
  2. Maso dáme do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, kapii, hořčici.
  3. Přilijeme kečup. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
  4. Přidáme žloutky.
  5. Důkladně promícháme.
  6. Pokud je směs moc hustá, zjemníme ji olivovým olejem.
  7. Podáváme s topinkami smaženými na oleji.
  8. Česnekem lze pomazat topinky pro výraznější chuť. Koření přidáváme opatrně, aby nezanikla chuť masa. Tatarský biftek podáváme výhradně vychlazený.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.