Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3800 KJ
- tuky
- 59 g
- sacharidy
- 56 g
- bílkovina
- 35 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 2 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,479 g
- fosfor
- 241 mg
- vápník
- 186 mg
- hořčík
- 117 mg
- sodík
- 58 mg
- cholesterol
- 45 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g afrického sumečeka
- 1 citron
- 20 g másla
- Sůl
- Pepř
- Snítka tymiánu
- 400 g zelených oliv bez pecek
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce kaparů
- 100 ml olivového oleje
- pár lístků bazalky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 1 kg brambory (typ - C)
- 50 g listového špenátu
- 2 dcl plnotučného mléka
- 50 g máslo
- Sůl
Sumeček :
Tapenáda :
Kaše :
Příprava ryby
- Vezmeme si filet z afrického sumečka, nakrájíme na čtyři stejné porce, osolíme, opepříme, zakápneme citronem a necháme chvilku odpočinout.
- Rybu položíme na pekáček vymazáný máslem, malý plátek másla a snítku tymiánu položíme na rybu a pečeme při 190°C 8 – 10 minut.
- Lepší je vytáhnout ji dřív, zkontrolovat a popřípadě dopéct, než pečení přetáhnout a rybu znehodnotit vysušením. Což platí u ryb obecně.
Příprava tapenády
- Olivy, kapary, česnek a bylinky rozmixujeme, ne úplně na kaši, dochutíme solí a pepřem.
Příprava kaše
- Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka.
- Rozšťoucháme a mícháme metličkou za přilévání teplého mléka.
- Nakonec zašleháme studené máslo. Do hotové kaše zamícháme čerstvý listový baby špenát a dle chuti dosolíme.
Na hotovou rybu mázneme lžičku tapenády a podáváme s bramborovou kaší se špenátem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Celozrnné ořechové wafle
Máslové velikonoční jidášky
Krkonošské kyselo
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.