Africký sumeček s olivovou tapenádou a bramborovou kaší s listovým špenát

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Ne až tak úplně všední ryba s pikantní olivovou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3800 KJ
tuky
59 g
sacharidy
56 g
bílkovina
35 g
mononenasycené mastné kyseliny
23 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
sůl
2 g
cukry
2 g
draslík
1,479 g
fosfor
241 mg
vápník
186 mg
hořčík
117 mg
sodík
58 mg
cholesterol
45 mg
železo
7 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Sumeček :

  • 600 g afrického sumečeka
  • 1 citron
  • 20 g másla
  • Sůl
  • Pepř
  • Snítka tymiánu
  • Tapenáda :

  • 400 g zelených oliv bez pecek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce kaparů
  • 100 ml olivového oleje
  • pár lístků bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • Kaše :

  • 1 kg brambory (typ - C)
  • 50 g listového špenátu
  • 2 dcl plnotučného mléka
  • 50 g máslo
  • Sůl

Příprava ryby

  1. Vezmeme si filet z afrického sumečka, nakrájíme na čtyři stejné porce, osolíme, opepříme, zakápneme citronem a necháme chvilku odpočinout.
  2. Rybu položíme na pekáček vymazáný máslem, malý plátek másla a snítku tymiánu položíme na rybu a pečeme při 190°C 8 – 10 minut.
  3. Lepší je vytáhnout ji dřív, zkontrolovat a popřípadě dopéct, než pečení přetáhnout a rybu znehodnotit vysušením. Což platí u ryb obecně.

Příprava tapenády

  1. Olivy, kapary, česnek a bylinky rozmixujeme, ne úplně na kaši, dochutíme solí a pepřem.

Příprava kaše

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka.
  2. Rozšťoucháme a mícháme metličkou za přilévání teplého mléka.
  3. Nakonec zašleháme studené máslo. Do hotové kaše zamícháme čerstvý listový baby špenát a dle chuti dosolíme.

Na hotovou rybu mázneme lžičku tapenády a podáváme s bramborovou kaší se špenátem.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.