Pečená omáčka s krkovicí

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 45 minut
Omáčka v troubě

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2683 KJ
bílkovina
43 g
sacharidy
35 g
tuky
33 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
cholesterol
96 mg
vápník
63 mg
draslík
59 mg
fosfor
35 mg
hořčík
24 mg
sodík
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800 g krkovice
  • 400 g rýže (4 varné sáčky)
  • 50 ml oleje
  • 3 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 500 ml vývaru (masový)
  • trocha plnotučné hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Maso omejeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  2. Rozehřejeme olej, přihodíme cibuli nakrájenou na kolečka a s plátky masa orestujeme z obou stran.
  3. Maso zaprášíme moukou, otočíme, necháme mouku provařit ve výpeku.
  4. Nakonec vše zalejeme vývarem, dáme do trouby zapéct, dokud není maso měkké a zredukuje se omáčka - cca 30 minut při 200 stupních (do krémové konzistence. Omáčku necedíme).
  5. Podáváme s rýží ozdobíme vajíčkem ,které jsme uvařili na tvrdo.

  6. Rýže

    1. Do vrocí osolené vody vložíme rýži ve varných sáčcích a vaříme dle návodu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.