Pečená omáčka s krkovicí
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2683 KJ
- bílkovina
- 43 g
- sacharidy
- 35 g
- tuky
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 96 mg
- vápník
- 63 mg
- draslík
- 59 mg
- fosfor
- 35 mg
- hořčík
- 24 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800 g krkovice
- 400 g rýže (4 varné sáčky)
- 50 ml oleje
- 3 cibule
- sůl
- pepř
- 500 ml vývaru (masový)
- trocha plnotučné hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
Postup:
- Maso omejeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- Rozehřejeme olej, přihodíme cibuli nakrájenou na kolečka a s plátky masa orestujeme z obou stran.
- Maso zaprášíme moukou, otočíme, necháme mouku provařit ve výpeku.
- Nakonec vše zalejeme vývarem, dáme do trouby zapéct, dokud není maso měkké a zredukuje se omáčka - cca 30 minut při 200 stupních (do krémové konzistence. Omáčku necedíme).
-
Podáváme s rýží ozdobíme vajíčkem ,které jsme uvařili na tvrdo.
-
Rýže
- Do vrocí osolené vody vložíme rýži ve varných sáčcích a vaříme dle návodu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové sweet & sour
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.