Vepřové sweet & sour
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1622 KJ
- bílkovina
- 32 g
- sacharidy
- 30 g
- tuky
- 12 g
- cukry
- 10 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 326 mg
- fosfor
- 145 mg
- vápník
- 90 mg
- hořčík
- 50 mg
- cholesterol
- 32 mg
- sodík
- 28 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřové pečeně bez kosti
- 100 ml rýžového vína
- 2 polévkové lžíce solamylu
- vejce
- trocha sójové omáčky
- trocha arašídového oleje (popřípadě rostlinný)
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- trocha vinného octa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 200 g ananasu ( čerstvýho )
- sůl
- pepř
Postup:
- Vepřovou kotletu nakrájíme na kostky cca 5 - 6 na porci, osolíme a opepříme.
- V misce smícháme vejce se sojovou omáčkou a polovinou solamylu a maso se směsí dobře promícháme a necháme odležet.
- Do woku nebo hlubší pánve nalijeme větší množství oleje a necháme rozehřát.
- Mezitím nakrájíme zeleninu – mrkev, papriku, cibuli a 2 stroužky česneku, a dáme do misek. Vše kromě česneku krájíme na kousky zhruba velikosti masa tj mrkev na kolečka, papriku na větší kostky, cibuli na plátky a česnek na drobno.
- Maso zprudka opečeme a vytáhneme z woku.
- Ve stejném oleji orestujeme zeleninu společně s česnekem, který přidáme o něco později.
- Vybereme z pánve ven, olej odstraníme z pánve a zasypeme asi lžící třtinového cukru, lžící rajského protlaku a kapkou červeného vinného octa a zalijeme vínem - pokud nemáme rýžové, zvolte nějaké sladší bílé. Necháme pánev odglazovat a víno vyvařit.
- Přihodíme ananas nakrájený na kostky. Vrátíme zpět zeleninu i maso, promícháme, dochutíme kapkou sójové omáčky a necháme chviličku povařit. Nakonec vmícháme zbytek solamylu, rozmíchaného v cca 100 ml vody s trochou sojové omáčky.
- Dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží Basmati.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cibulová polévka
Koprová omáčka
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.