Dušené maso kuřecí
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1931 KJ
- tuky
- 37 g
- bílkovina
- 23 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 120 mg
- vápník
- 37 mg
- draslík
- 36 mg
- fosfor
- 23 mg
- hořčík
- 9 mg
- sodík
- 2 mg
Ingredience
- 0,5 kg kuřecího masa
- 80 g sádla (nebo slunečnicového oleje)
- Cibule (nakrájená nadrobno)
- Sůl
- 2 lžíce hladké mouky
Postup:
- Na rozdíl od hovězího nebo vepřového masa, kuřecí maso naklepávat nemusíme.
- V kastrolu si rozehřejeme olej a do rozpáleného oleje vkládáme plátky masa. Jen je necháme osmahnout z obou stran doběla, aby se zatáhly póry a v mase se udržela šťáva. Pokud s masem manipulujeme, v této fázi do něj nepícháme vidličkou, aby z něj šťáva nevytékala.
- Do tuku hodíme cibuli a necháme zesklovatět.
- Nezapomeneme maso posolit.
- Maso na cibulce podlijeme vodou a budeme jej dusit doměkka. Kuřecí maso je hotové do hodiny.
- Průběžně přiléváme vodu, pokud se vysmahla. Můžeme také plátky masa během dušení několikrát obrátit.
- Na závěr zahustíme šťávu z masa hladkou moukou – poté, co jsme vytáhli plátky masa, moukou poprášíme dno kastrolu, případně přilijeme ještě trochu vody, a hlavně důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Veganské minestrone
Zapečený plněný baklažán
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.