Veganské minestrone
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 677 KJ
- sacharidy
- 19 g
- tuky
- 6 g
- cukry
- 6 g
- bílkovina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 242 mg
- vápník
- 173 mg
- fosfor
- 108 mg
- hořčík
- 60 mg
- sodík
- 9 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 ks cibule
- 50 g mrkve (2.ks)
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 ks rajského protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 0,7 l zeleninového vývaru
- 1 ks skořice (celá)
- 4 hlavičky hřebíčku
- 4 kuličky nového koření
- 2 ks bobkového listu
- 4 kuličky pepře
- 1 lžička třtinového cukru
- 50 g kolínek drobných (nebo jiné bezvaječné těstoviny)
- lžíce sušené bazalky
Postup:
- Při přípravě této polévky můžete být velmi tvůrčí, každý totiž má ten svůj recept na "pravé" Minestorne. V praxi to znamená, že můžete použít téměř jakoukoliv zeleninu doma najdete, nebo jen tu, kterou máte nejraději.
- Přípravu začneme zeleninou - očistíme a nakrájíme - cibuli na drobno, mrkev a celer na plátky, brambory na kostičky.
- V hrnci na oleji začneme restovat cibulku a mrkev.
- Během sklovatění zeleniny přidáme koření - bobkový list, skořici, hřebíček, pepř a nové koření - vše necháme provonět.
- K této směsi přidáme nakrájený česnek a ještě chvíli restujeme.
- Zatřepeme moukou a také ji necháme zlehka osmahnout aby zezlátla - mícháme důkladně, bude se připalovat.
- Vlijeme rajský protlak a necháme ho propojit se směsí.
- Takto připravený základ zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Vložíme řapíkatý celer a brambory a vaříme na mírném ohni do změknutí (cca 10 minut).
- V novém hrnci uvaříme na skus drobné těstoviny - mohou to být nudle, ale v minestrone krásně vypadají malá polévková kolínka.
- Jakmile je všechna zelenina měkká, rozmělnníme v ruce sušenou bazalku (osvěžíte tak její vůni) a vsypeme ji do polévky.
- Polévku podáváme jako hlavní chod, je hustá a výživná. Pečivo se k ní ale báječně hodí, buď klasický český chléb, nebo italská bageta.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové nudličky v nivové omáčce
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Hovězí pečeně na červeném víně
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.